Το καλάθι μου ( 0 προϊόντα / 0 € )
Τηλέφωνο : 2105025348
Κατηγορίες προϊόντων
 

Συσκευές Όζοντος

Συσκευές Όζοντος

Όλοι έχουμε ακούσει για τις ιδιότητες του όζοντος.

Τι είναι το όζον και τι η οζονοθεραπεία

Το όζον είναι μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου, εξαιρετικά διαδεδομένη για τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει στην οικολογική ισορροπία της γης. Καταφέρνει και απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της επικίνδυνης για τον άνθρωπο υπεριώδους ακτινοβολίας που προέρχεται από τον ήλιο, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στη γη.

Η οζονοθεραπεία συνδυάζει όζον και οξυγόνο και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη πάνω από 50 χρόνια. Είναι ιδανική για την αγωγή κάθε λογής λοιμώξεων, των διαταραχών του κυκλοφορικού, των τραυμάτων και πολλών άλλων παθήσεων. Το όζον, ένα στοιχείο που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση, αποτελεί μια «επαναστατική θεραπεία» τόσο για το δέρμα, όσο και για την υγεία σας!

Οι θεραπείες οξυγόνου παρέχουν ζωογόνο οξυγόνο στον οργανισμό. Σ’ αυτές υπάγονται οι θεραπείες του όζοντος και η θεραπεία του υποξειδίου του υδρογόνου. Και οι δύο χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική αγωγή διαφόρων παθήσεων. Το όζον (Ο3), η πιο χημικά ενεργός μορφή οξυγόνου, είναι ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο που σκοτώνει ή εξουδετερώνει βακτηρίδια, μύκητες και ιούς. Επειδή το όζον καταστρέφει αποτελεσματικά τα μικρόβια και τις τοξικές βιομηχανικές ουσίες, πάνω από 3.000 πόλεις στην Ευρώπη χρησιμοποιούν όζον, ακόμα και για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού τους. Ακόμα, ως μια ασφαλής και ατοξική λύση, προορίζεται και για θεραπευτικούς σκοπούς, αφού παράγει καθαρά μίγματα ιατρικού όζοντος - οξυγόνου σε ακριβείς δόσεις.

Απαραίτητο στην απολύμανση του νερού.

Η όξινη βροχή, οι κλιματικές αλλαγές, οι πλημμύρες και το λιώσιμο των πάγων, όπως και η υπερβολική χρήση λιπασμάτων, είναι παράγοντες που συμβάλλουν, τόσο στη μόλυνση του εδάφους, όσο και του νερού. Το όζον, εξαιτίας των αντισηπτικών του ιδιοτήτων, έχει γίνει απαραίτητο για την απολύμανση των υδάτων, τόσο στον τομέα ρου πόσιμου νερού, όσο και στον τομέα των αποβλήτων. Θεωρείται πιο επαρκές από το χλώριο, αφού εξαλείφει τελείως τα βακτήρια, τα μέταλλα και τις οσμές του νερού. Ακόμα, μας «χαρίζει» ένα φυσικό, καθαρό και διαυγές νερό που δεν έχει τίποτα να «ζηλέψει» από το εμφιαλωμένο.

Συνεπώς, βάζει τέλος στις υποψίες σχετικά με την ποιότητα του νερού και μας απαλλάσσει από τους ιούς, το σίδηρο (λεκέδες σκουριάς), τα μαγγάνιο (μαύροι λεκέδες), το θείο (οσμή αυγού), την τανίνη (κιτρινωπό χρώμα) και τα ύποπτα χρώματα. Μόλις οξειδωθούν τα μόρια αυτά, τότε αρκεί μόνο να τα φιλτράρουμε για να τα αφαιρέσουμε από το νερό. Πολύ διαδεδομένη είναι, ακόμα και η χρήση του σχετικά με την υγιεινή των υδάτων για πισίνες και spa, Η οζονοποίηση στις πισίνες ελαττώνει τις χλωραμίνες κατά 80%, προσφέρει διαύγεια στο νερό και ελαττώνει τις τριαλομεθάνες.

Το όζον συντελεί στη συρρίκνωση των όγκων και προσφέρει σημαντική βοήθεια στους ασθενείς του AIDS, αφού αυξάνει την παροχή οξυγόνου προς τα κύτταρα, καταστρέφοντας τους ιούς και τα βακτήρια που βρίσκονται στο αίμα.

Το βελτιωτικό της υγείας όζον.

Το όζον όμως, χρησιμοποιείται ευρέως από τις αρχές του αιώνα και για βελτιωτικούς της υγείας σκοπούς. Στην ιατρική, χρησιμοποιείται σαν μίγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο2/Ο3) και ονομάζεται ιατρικό όζον. Βασισμένο στην απολυμαντική του δράση, εγγυάται ασφάλεια χωρίς τοξικότητα ή φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον βέβαια εφαρμοστεί σωστά.

Σε σωστές δόσεις (1-40mg/mlΟ2), το όζον δεν έχει παρενέργειες, γιατί εμφανίζονται μηχανισμοί αντιοξειδωτικής προστασίας. Ακόμα, μετά τη χορήγηση του ενεργοποιούνται κάποια ένζυμα προορισμένα στην αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση των μηχανισμών αποκατάστασης των ίδιων των κυττάρων που εξουδετερώνουν τη δημιουργία των πιθανών αντιδραστικών μορίων. Βασικός όρος, λοιπόν, της οζονοθεραπείας, είναι ότι η χορηγούμενη δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει την ικανότητα που τα αντιοξειδωτικά ένζυμα και η γλαυθαδιόνη έχουν να εμποδίζουν τη συσσώρευση του ανιόντος Ο2 και του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Η οζονοθεραπεία θεωρείται απόλυτα ασφαλής! Ακόμα και αν γίνει υπέρβαση της δοσολογίας, η μόνη παρενέργεια που ίσως νιώσει ο ασθενής είναι μια …ζαλάδα.

Οι πόροι του σώματος, όταν εκτίθενται στα όζον, ανοίγουν και αυτό συνεπάγεται περισσότερο οξυγόνο και τόνωση της αιμάτωσης. Έτσι, αποβάλλονται καλύτερα οι ακαθαρσίες και μειώνεται ο κίνδυνος φθοράς των δερματικών κυττάρων. Το δέρμα ανανεώνεται, βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, δημιουργούνται νέα αγγεία και ενισχύεται η κυτταρική ανάπλαση.

Το όζον βακτηριοκτόνο και  μυκητοκτόνο

Κατά τον καθαρισμό μολυσμένου νερού ή για καθαρό, πόσιμο νερό, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται μια υψηλή συγκέντρωση όζοντος η οποία διοχετεύεται μέσα στο νερό. Το όζον είναι βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο και ιοκτόνο και επιπλέον, κατά τις βιολογικές εφαρμογές, απελευθερώνονται κι άλλες, διάφορες εφαρμογές του όζοντος, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν ως δράσεις τόνωσης της αιμάτωσης.

Οι πόροι ανοίγουν και αυτό συνεπάγεται περισσότερο οξυγόνο και τόνωση της αιμάτωσης. Κατά αυτόν τον τρόπο, αποβάλλονται καλύτερα και μέσω φυσικής διόδου οι ακαθαρσίες.

Το όζον βελτιώνει και βοηθά.

 • Επαναφέρει σε ισορροπία κάθε διαταραχή της οξυγονώσεως των ιστών. Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της γλοιότητος των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την ελάττωση της συγκολλήσεώς τους και τη μεγαλύτερη αποδέσμευση του οξυγόνου στους περιφερειακούς ιστούς.
 • Η οξείδωση της κυτταρικής μεμβράνης των μικροοργανισμών και η παραγωγή κυτταροκινών ιντερφερόνης, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό κυτταρικό σύστημα για την καταστροφή τους.
 • Ενεργοποιεί το αντιοξειδωτικό ενζυμικό σύστημα, διεγείροντας την υπερέκκριση αντιοξειδωτικών ενζύμων και επαναρρυθμίζει τον διαταραγμένο μεταβολισμό και την ανοσοποιητική κατάσταση του οργανισμού.

Σήμερα πάρα πολλοί γιατροί εφαρμόζουν την οζονοθεραπεία σε όλους τους τομείς της ιατρικής επιστήμης όπως:

 • Στην Δερματολογία για την ακμή, τις δερματίτιδες επαφής, τις μυκητιάσεις, τα εκζέματα, τις ψωριάσεις και τον έρπη απλό και ζωστήρα.
 • Στην Ιατρική Αισθητική για την κυτταρίτιδα, την παχυσαρκία, την ευρυαγγεία, την αναγέννηση κυττάρων και σε άλλα.
 • Στην Παθολογία για τις χρόνιες λοιμώξεις ουροποιητικού – πεπτικού συστήματος, τις κολίτιδες, τις γαστρίτιδες την υπερουρικαιμία, τις χρόνιες δυσκοιλιότητες, την χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, την καχεξία, την βελτίωση του μεταβολισμού στο επίπεδο του κυττάρου, τις ηπατίτιδες, το βρογχικό άσθμα, την χρόνια εμφυσιματική βρογχίτιδα, την χρόνια στεφανιαία νόσο, την νεοπλασματική νόσο, την υπέρταση και υπόταση, την υπερχοληστεριναιμία, την διαβητική αγγειοπάθεια.
 • Στην Νευρολογία για τις αγγειοκινητικές κεφαλαλγίες, τις ημικρανίες, τις πολυνευρίτιδες, τα χρόνια παρεγκεφαλιδικά σύνδρομα, την νόσο Parkinson, την αποτοξίνωση σε εξάρτηση από φαρμακευτικές και χημικές ουσίες καθώς και την χρόνια εγκεφαλική δυστροφία μετά από εγκεφαλικά επεισόδια.
 • Στην Αγγειολογία για τις φλεβίτιδες, την φλεβική ανεπάρκεια, τις αρτηριοπάθειες, την διαβητική μικροαγγειοπάθεια, την χρόνια αποφρακτική αγγειοπάθεια, τα διάφορα έλκη όπως τα άτονα και διαβητικά, την γάγγραινα.
 • Στην Ρευματολογία και ορθοπεδική στις αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, οστεομυελίτιδες, στις εκφυλιστικές αρθροπάθειες, περιαρθρίτιδες, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αντιμετώπιση τοπικών φλεγμονών, ταχύτερη επούλωση κακώσεων, ωμοαυχενικό σύνδρομο ακόμη και στην βελτίωση της απόδοσης των αθλητών.

Απολύμανση του νερού.

Το Ο3 (όζον) είναι ισχυρότερο και έχει ταχύτερη απολυμαντική δράση από το χλώριο κατά 3.125 φορές επιταχύνοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματική καταστροφή των ιών χωρίς όμως επιβλαβείς παρενέργειες για την υγεία του ανθρώπου. Το Ο3 δρα απευθείας και καταστρέφει την ίδια την κυτταρική μεμβράνη, ενώ δεν επηρεάζει συστατικά του PH του νερού σε αντίθεση με το χλώριο (Απολυμαίνει το νερό δεν το καθαρίζει).

Τρόφιμα

Με τις συσκευές όζον, το Ο3 ερχόμενο σε επαφή με την επιφάνεια των τροφίμων διαλύει τα εντομοκτόνα τα οποία φεύγουν στο νερό.
To κρέας, τα πουλερικά, το κυνήγι και τα ψάρια όπως γνωρίζουμε πολλές φορές περιέχουν αντιβιοτικά, εντομοκτόνα, ορμόνες, τοξίνες, παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς κλπ που με το απλό πλύσιμο με το νερό δεν απομακρύνονται ούτε με το εν συνεχεία μαγείρεμα. Αποτέλεσμα είναι ότι τρώγοντας τα με τον καιρό δρουν προσθετικά και επηρεάζουν σοβαρά την υγεία μας. Επομένως επιβάλλεται να εξοντώνουμε και να απομακρύνουμε τους ρύπους αυτούς από τα τρόφιμα πριν την λήψη τους, ώστε να έχουμε πραγματικά καθαρό, υγιεινό φαγητό και σε αυτό μας βοηθούν αποτελεσματικά οι συσκευές όζοντος.


Οι συσκευές όζον έχουν εκτός από αυτά που αναφέραμε εκατοντάδες χρήσιμες και ωφέλιμες εφαρμογές όπως πχ

 • Βελτίωση της ποιότητος του νερού στα ενυδρεία
 • Διάλυση τοξινών από τα κρέατα και φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά.
 • Αποστείρωση, προστασία της υγείας του ανθρώπου
 • Παρεμπόδιση δημιουργίας μόλυνσης και δερματικών αλλεργιών
 • Αφαίρεση οσμών
 • Διάλυση καπνού
 • Αφαίρεση δυσοσμίας
 • Παρεμπόδιση δημιουργίας μούχλας κλπ

Όπως γνωρίζουμε ένα ελικοβακτηρίδιο μας προκαλεί έλκος του στομάχου, αυτό μπορούμε να το καταπολεμήσουμε εάν μια μέρα ανά 10 μέρες πίνουμε καθαρό νερό εμπλουτισμένο με Ο3 από τις συσκευές όζοντος.
Μετά απαραιτήτως πρέπει να πίνουμε τις υπόλοιπες ημέρες απλώς καθαρό υγιεινό νερό κατά προτίμηση φιλτραρισμένο από ένα καλό φίλτρο.

Αέρας

Όμως τις συσκευές όζοντος, μπορούμε επίσης να τις χρησιμοποιήσουμε καθημερινώς για να καθαρίσουμε τον αέρα και να αποστειρώσουμε τους χώρους του σπιτιού μας όπως τα διάφορα μέρη της κουζίνας του μπάνιου αλλά και το υπόλοιπο μέρος του σπιτιού αντί να χρησιμοποιούμε χλωρίνη χρησιμοποιούμε νερό εμπλουτισμένο με Ο3.

Με το Ο3 σκοτώνουμε τους ιούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, στα φίλτρα των air condition όπως είναι ο ιός της γρίπης και ιοί που δημιουργούν την ασθένεια των λεγεωνάριων κλπ. Επίσης απομακρύνουμε τις οσμές απ’ όπου και αν προέρχονται και εξοντώνουμε χημικά, παρασιτοκτόνα κλπ.

Όταν Οζονοποιούμε τον αέρα του σπιτιού θα πρέπει να αφήσουμε τη συσκευή να λειτουργεί μόνη της στο δωμάτιο και εμείς να βρισκόμαστε έξω από αυτό ώστε να μην εισπνέουμε το αέριο Όζον

Τρόποι χρήσης

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας με ασφάλεια κυρίως τρείς μεθόδους για να εκμεταλλευτούμε την Οζονοθεραπεία.

 1. Πόσιμο Οζονοποιημένο Νερό. Είναι η πιο γνωστή και διαδεδομένη μέθοδος Οζονοθεραπείας. Οζονοποιούμε ένα ποτήρι ή μια κανάτα με νερό και στη συνέχεια πίνουμε το Οζονοποιημένο νερό. Το όζον με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζεται οπότε καλό είναι το οζονοποιημένο νερό να καταναλωθεί το αργότερο μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που έχει τελειώσει η διαδικασία οζονοποίησης του.
 2. Οζονοποίηση Ελαίου. Μπορούμε να οζονοποιήσουμε κάποιο λάδι όπως ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο κλπ και να κάνουμε τοπική χρήση του οζονοποιημένου ελαίου, για να βοηθήσουμε στη βελτίωση δερματικών προβλημάτων και αιμορροΐδων. Σε αυτή την περίπτωση οζονοποιούμε το λάδι βυθίζοντας μόνο το σωληνάκι (χωρίς την πέτρα διάχυσης, γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της συσκευής όζον), στο ποτήρι ή στο γυάλινο μπουκάλι. Σε αντίθεση με το οζονισμένο νερό, το οζονισμένο λάδι όταν τοποθετείται στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 3 ημέρες.
 3. Απομάκρυνση βλαβερών ουσιών από τα τρόφιμα. Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό βρύσης και οζονοποιούμε το νερό αυτό για περίπου 20 λεπτά. Στο νερό αυτό τοποθετούμε ωμό κρέας ή φρέσκα φρούτα και λαχανικά για περίπου 20 λεπτά. Έτσι απενεργοποιούμε μεγάλο μέρος από αντιβιοτικά, ορμόνες και άλλα χημικά που περιέχονται στο κρέας και απενεργοποιούμε μεγάλο μέρος από φυτοφάρμακα και άλλα βλαβερά χημικά που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά.

 


ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι συσκευές όζοντος δεν είναι ιατρικές και θεραπευτικές συσκευές. Δεν υποκαθιστούν οποιαδήποτε ιατρική οδηγία. Το όζον δεν είναι φάρμακο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διακόπτεται όποια οδηγία, θεραπεία ή φάρμακα έχει χορηγήσει ο ιατρός σας.


Οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε παραπάνω, έχουν αντληθεί από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Copyright © 2004 - 2015 - FiltrOzon Shop - All rights Reserved
Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.